Veninul de albină, tratament neconvenţional

Chiar dacă în România nu este omologat ca tratament, veninul de albine este folosit în străinătate ca antidot oficial mai ales împotriva celulelor canceroase, durerilor musculare şi bolilor autoimune. La noi în ţară se găsesc în farmacii produse apicosmetice pe bază de venin de albine, dar numai din gama celor care stimulează imunitatea. Sunt putin cunsocute terapiile care folosesc la propriu albine care înţep braţul pacientului care urmează acest tip de tratament. Medici, dar şi apicultori din toată lumea discută, de foarte mult timp, despre cum pot salva albinele viaţa bolnavilor.

Specialiştii în apiterapie spun că o înţepătură cu venin de albine distruge trei mii de celule canceroase. Serul este foarte concentrat iar atunci când este administrat în doze mici, devine un medicament natural cu proprietăţi antibiotice şi antibacteriene. Pentru ca, in România, veninul de albine nu este omologat, deşi efectele sale sunt recunoscute de medici, un grup de apicultori face demersuri pentru înregistrarea veninului de albine ca tratament oficial. Acestia au demonstrat ca veninul de albine aduce rezultate foarte bune pe două mari ramuri : pe partea medicală si pe partea de cosmetică. Partea medicală înseamnă boli reumatice si ridicarea imunităţii. Pe partea de cosmetică merge pe înfrumuseţare si intretinere.

Totuşi, există şi riscuri, dacă pacienţii sunt alergici la anumite substanţe secretate de albine. Un gram de venin echivalează cu un milion de înţepături de albine.

Există riscul de a produce un şoc anafilactic sau o alergie. Mai întâi, trebuie făcută o testare de alergie cu un profesionist, cu un medic alergolog. După ce se elimină acest risc, se continuă uşor, uşor cu imunizarea. 

În ceea ce priveşte mierea care există în România, este de o calitate extrem de bună şi într-o varietate largă. Cele mai multe dintre produse sunt destinate pentru tratarea problemelor de digestie, întăresc imunitatea şi sistemul imunologic, dar tratează şi bolile infecţioase .

Altfel de tratamente nu sunt la fel de costisitoare precum cele clasice.

Prin consumul frecvent de miere bună, poţi să îţi prelungeşti viaţa pentru mult timp pentru că o foloseşti şi imunitatea ta este întărită. Aşa că vei avea rapid un răspuns din partea organismului şi vei putea lupta din nou împotriva bolilor .