Categorii produse

*TOATE PORDUSELE SUNT PRODUCTIE 2016

Imagine Denumire produse Pret promo Gramaj Detalii
Miere de salcam 15 lei 500 gr
Miere de salcam 26 lei 950 gr
Miere de floarea-soarelui 10 lei 500 gr
Miere de floarea-soarelui 16 lei 950 gr
Miere de tei 12 lei 500 gr
Miere de tei 20 lei 950 gr
Miere poliflora – faneata 10 lei 500 gr
Miere poliflora – faneata 16 lei 950 gr

Mierea de salcam


  • Este provenita integral din nectarul florilor copacilor de salcam care infloresc in perioada 10.05 - 15.06 (in 3 etape). Este un sortiment apreciat datorita gustului placut, dulce, cu aroma fina, discreta.
    Retineti : Mirosul pronuntat de salcam este un semn al falsificarii mierii prin amestecarea cu infuzie din flori de salcam.
  • Culoarea variaza de la galben auriu deschis pana la aproape incolor.
  • Se pastreaza o lunga perioada de timp (pana la 2 ani) in stare perfect fluida-vascoasa, fara urme de cristalizare, datorita continutului ridicat de fructoza. (41,7% fructoza; 10% zaharoza si maltoza; 34,7% glucoza; Ph : 4)
  • Contine vitaminele : B1, B2, B6, B12, enzime, flavone , flavonoide, compusi aromatici, fitohormoni, acizi organici, dextrina, compusi ai azotului, etc.

Indicatii terapeutice ale mierii de salcam

  • Este antiseptica
  • Calmeaza tusea
  • Este recomandata pentru intarirea sistemului imunitar (in special pentru copii si gravide)
  • Este indicata in tratamentul asteniei si nevrozelor
  • Stimuleaza pofta de mancare deoarece glucoza din miere e direct absorbita in sange
  • Faciliteaza digestia
  • Ajuta la tulburarile de memorie
  • Imbunatateste activitatea inimii si ficatului
  • Creste procentul de hemoglobina din sange
  • Diminueaza aciditatea gastric (miere de salcam diluata in apa calda si luata cu 90-120 min inainte de masa
  • Calmeaza arsurile gastrice (1 lingura miere la 100 ml apa)
  • Pentru ulcer se recomanda mierea de salcam diluata in 200 ml lapte nefiert. Amestecul se bea seara inainte de culcare, desigur, alaturi de un regim alimentar adecvat.

Atentie!!!

  • Nu pastrati mierea la lumina soarelui si nu o incalziti la mai mult de 38-40 grade.(nici macar in bauturi fierbinti)
  • Copiilor cu varsta mai mica de un an si persoanelor alergice la produsele apicole, le este interzis consumul de miere, iar diabeticii o vor consuma numai la indicatia si sub supravegherea medicului.
  • Acest articol nu inlocuieste un consult medical de specialitate.

Miere de floarea - soarelui


  • In zona in care este amplasata stupina noastra (Oltenia), floarea-soarelui se cultiva in continuare pe suprafete intinse, ceea ce permite sa se faca miere de floarea-soarelui pura,de foarte buna calitate.
  • Are culoarea galben, galben-mustar, galben-verde, o dulceata specifica si un miros placut.
  • Consistenta ei poate fi fluida, vascoasa dar de cele mai multe ori cristalizata.
  • Datorita continutului mare de glucoza, cristalizarea se declanseaza mult mai repede fata de celelalte tipuri de miere, uneori chiar in faguri, extractia ei trebuind sa se faca mai repede.
  • Este bogata in flavonoizi, uleiuri volatile, substante minerale si contine lecitina pura.
  • In sedimentul ei, granulele de polen ajung uneori pana la 100%.

Indicatii terapeutice ale mierii de floarea soarelui

  • Adjuvant in tratarea bronsitelor si bolilor de stomac
  • Stimuleaza sistemul imunitar
  • Are un renume puternic in randul produselor afrodisiace
  • Trateaza durerile in gat si este antifebrila
  • Regleaza tensiunea
  • Datorita continutului de vitamina P, este recomandata persoanelor cu activitate circulatorie deficitara sau probleme de memorie.

Atentie!!!

  • Nu pastrati mierea la lumina soarelui si nu o incalziti la mai mult de 38-40 grade.(nici macar in bauturi fierbinti)
  • Copiilor cu varsta mai mica de un an si persoanelor alergice la produsele apicole, le este interzis consumul de miere, iar diabeticii o vor consuma numai la indicatia si sub supravegherea medicului.
  • Acest articol nu inlocuieste un consult medical de specialitate.

Mierea de tei


  • este produsa de albine din nectarul florilor arborelui de tei.
  • este considerata ca fiind una dintre cele mai bune varietati de miere.
  • este foarte bogata in vitamine, mai ales cele din complexul B, aminoacizi, polen si mana.
  • are un continut de polen foarte ridicat( in sedimentul ei granulele de polen ajungand pana la 70-80%.), din aceasta cauza nefiind recomandata persoanelor ce prezinta alergie la polen
  • culoarea ei este galben-deschis, galben-portocaliu sau roscat in functie de specia de tei de la care a fost culeasa.
  • cristalizarea ei se declanseaza la cateva luni dupa extragerea din faguri. 
  • are proprietati antispetice si din aceasta cauza este utilizata pentru a trata raceala, gripa, tusea si bronsita. Ea dizolva mucusul si curata gatul.
  • este recomandata persoanelor ce sufera de stres si insomnie pentru ca are calitati linistitoare , fiind un bun si natural sedativ nervos. Un pic de miere de tei, seara, inainte de culcare este mai buna decat orice somnifer.
  • proprietatile sale anti-inflamatorii si anti-septice o fac ideal pentru a trata crampele si problemele renale.

Atentie!!!

  • Nu pastrati mierea la lumina soarelui si nu o incalziti la mai mult de 38-40 grade.(nici macar in bauturi fierbinti)
  • Copiilor cu varsta mai mica de un an si persoanelor alergice la produsele apicole, le este interzis consumul de miere, iar diabeticii o vor consuma numai la indicatia si sub supravegherea medicului.
  • Acest articol nu inlocuieste un consult medical de specialitate.

Mierea poliflora


  • este obtinuta din nectarul mai multor tipuri de flori.
  • culoarea si aroma sa variaza in functie de tipul de floare predominant
  • este considerata de majoritatea specialistilor ca fiind o miere completa, utilizata in tratarea a numeroase boli si afectiuni. In compozitia sa intra vitamine din complexul B (B1, B2, B3, B5, B6),vitamina C, vitamina K, enzime, acizi organici (acid lactic, acid gluconic) și diverse saruri minerale (fier, fosfor, calciu, potasiu).
  • este usor de asimilat datorita continutului sau de glucoza, sucroza si fructoza.
  • chiar daca este cristalizata proprietatile ei vindecatoare nu se pierd.
  • este recomandata in alimentatia copiilor si persoanelor varstnice

Atentie!!!

  • Nu pastrati mierea la lumina soarelui si nu o incalziti la mai mult de 38-40 grade.(nici macar in bauturi fierbinti)
  • Copiilor cu varsta mai mica de un an si persoanelor alergice la produsele apicole, le este interzis consumul de miere, iar diabeticii o vor consuma numai la indicatia si sub supravegherea medicului.
  • Acest articol nu inlocuieste un consult medical de specialitate.
Imagine Denumire produse Pret promo Gramaj Detalii
Miere cu turmeric, ghimbir si catina 16 lei 250 gr
Miere cu turmeric, ghimbir si catina 27 lei 480 gr
Miere cu scortisoara 14 lei 250 gr
Miere cu scortisoara 19 lei 480 gr
Miere cu propolis 20 lei 250 gr
Miere cu propolis 35 lei 480 gr

Miere de salcam cu turmeric, ghimbir si catina - IMUNITATE CRESCUTA


Turmericul
  • Contine un ingredient activ esential numit curcuma, benefic in 150 de boli si actiuni terapeutice.
  • Are proprietati antioxidante, antiinflamatoare si anticancerigene demonstrate stiintific.
  • Distruge bacteriile si intareste capacitatea naturala de aparare a corpului.
  • Nu are efecte secundare negative asupra florei intestinale, spre deosebire de antibioticele sintetice din farmacii.
  • Combinat cu miere, imbunatateste digestia si creste activitatea bacteriilor bune din intestine.
  • Creste capacitatea ficatului de a elimina toxinele si are actiune cancerigena,stopand dezvoltarea tumorilor canceroase si a metastazelor (cancer de san, stomac, colon, plamani, piele).
  • Este de mare ajutor la eliminarea tesutului adipos si a celulitei deoarece curata corpul de toxine si diminueaza retentia de apa.
Ghimbirul
  • Este considerat un antibiotic natural, in componenta lui gasindu-se nu mai putin de 500 de substante active.
  • Are un gust puternic, putin iute si are o cantitate insemnata de vitamine precum B1, B2, B3 şi B6, dar si minerale cum ar fi calciu, fier, magneziu si fosfor.
  • Este un „medicament” natural, recomandat in tratarea multor probleme de sanatate.

Efectele terapeutice ale amestecului miere cu turmeric, ghimbir si catina

- in boli cardiovasculare: hipertensiune arteriala, hipercolesterolemie, ateroscleroza, infarct miocardic
- in cancer: mai ales cancerul de rect si de colon
- in boli digestive: indigestie, constipatie, bolile ficatului
- in boli respiratorii: astm bronsic, bronsita, bronsiolita, tuse cronica, raceala, gripa, amigdalita, faringita, nas infundat
- mierea cu ghimbir este o combinatie perfecta in caz de slabiciune fizica si sexuala
- are actiuni antioxidante, elimina radicalii liberi
- creste imunitatea
- actiuni antiinfectioase si antiinflamatorii
- diminueaza simptomele digestive din sarcina: voma, greata
- mierea cu ghimbir ajuta in diabetul zaharat si imbunatateste circulatia periferica la diabetici
- impotenta sexuala poate fi tratata cu miere si ghimbir
- in boli ale sistemului neuropsihic: cefalee, migrena, depresie, tulburari de memorie, agitatie.
- combinatia de miere si ghimbir este sedativa si calmanta
- in boli oculare: intareste vederea, benefica in cataracta
- in boli ale aparatului urinar

Catina

- este cel mai puternic antioxidant pentru organusm. Fructul contine vitamina A, C, complexul B, E, P, K, F si microelemente precum fosfor, potasiu, magneziu, calciu, fier si sodiu. Catina este bogata si in beta-caroten, dar si pectine, zaharuri, aminoacizi esentiali si acizi grasi esentiali. .Combinatia miere si catina are multe proprietati terapeutice:
- este un supliment nutritiv si alimentar; s-a folosit in alimentatia cosmonautilor, are efecte energizante si echilibrante
- este antioxidant, eliminand radicalii liberi
- combinatia de miere si catina este recomandata in afectiunile neuropsihice: depresie, astenie, stres, boala Alzheimer, boala Parkinson; are efecte narcotice
- in boli neoplazice: tumori in general, adenoame, leucemii
- in boli infectioase si inflamatorii
- miere si catina pentru imunitate
- in boli alergice
- in boli digestive: ulcer gastroduodenal, diaree
- combate imbatranirea pielii si a organismului in general
- in reumatism
- in boli endocrine
- in boli dermatologice: urticarie, arsuri, escare, dermatite, eczeme, acnee, psoriazis, arsuri solare, papiloame
- in boli cardiovasculare: tulburari circulatorii, boala coronariana, hipertensiune arteriala
- combinatia de miere si catina are efect afrodiziac, stimuleaza apetitul sexual, combate infertilitatea si sterilitatea feminina si masculina; este considerata adevarata viagra naturala
- intareste vederea

Contraindicatii

Persoanele care urmează un tratament cu anticoagulante trebuie să folosească cu precauţie (şi sub indicaţia medicului) astfel de reparate fitoterapeutice care contin turmeric. Nu este indicat sa consumi turmeric daca suferi de afectiuni ale bilei, mai ales daca ai calculi biliari (pietre), deoarece turmericul da contractii ale muschilor vezicii biliare. Se recomanda să se evite consumul de turmeric în timpul sarcinii din cauza riscului de contracțiile uterine pre-mature, hemoragie uterină sau spasme uterine dureroase.

Mod de administrare miere cu turmeric, ghimbir si catina:

Adulti : 1 lingurita de 3 ori / zi
Copii peste 7 ani : 1 lingurita de 2 ori / zi

Atentie!!!

  • In orice amestec cu miere, aceasta impinge la suprafata toate celelalte ingrediente din amestec, motiv pentru care, inainte de consum, trebuie amestecat pentru omogenizare.
  • Nu pastrati mierea la lumina soarelui si nu o incalziti la mai mult de 38-40 grade.(nici macar in bauturi fierbinti)
  • Copiilor cu varsta mai mica de un an si persoanelor alergice la produsele apicole, le este interzis consumul de miere, iar diabeticii o vor consuma numai la indicatia si sub supravegherea medicului.

Miere de salcam cu scortisoara


Consumul zilnic de miere pura, asa cum este mierea albina gospodina, reduce riscul de boli de inima si scade colesterolul.

Mai mult decat atat, mierea si scortisoara ajuta la recapatarea flexibilitatii venelor si arterelor, previn infectiile vezicii urinare, caderea parului si durerile de dinti.

Nu in ultimul rand, cele doua ajuta la arderea eficienta a grasimilor (in special a grasimilor abdominale), scortisoara actionand asupra zaharului din sange, contribuind la eliminarea lui inainte de a fi transformat in grasime.

Tratament pentru arderea depozitelor de grasime

Seara, se amesteca o cana apa calduta cu o lingura miere cu scortisoara. Se lasa pana dimineata, cand se consuma pe stomacul gol. Dimineata se procedeaza la fel si amestecul se consuma seara inainte de culcare. Se evita consumul de dulciuri si grasimi.

Tratament impotriva indigestiei

Se consuma doua linguri de miere cu scortisoara cu o ora inainte de a consuma alimente greu de digerat. Digestia va fi usoara, iar aciditatea de dupa, va fi sigur inlaturata.

Tratament impotriva acneei

Seara,inainte de a merge la culcare, se aplica pe locul afecta miere cu scortisoara, si se lasa pana dimineata cand se spala cu apa calduta. Repetati dimp de 1-2 saptamani.

Tratamentul artritei

Se maseaza locul dureros cu un amestec din miere, scortisoara si putina apa calduta. Zilnic se consuma o cana apa calduta in care s-au dizolvat 2 linguri miere cu scortisoara. Daca cele doua remedii se administreaza cu regularitate, se observa rezultate bune chiar si in cazul artritei cornice.

Tratament impotriva caderii parului

Se aplica pe scalp o pasta facuta din ulei de masline caldut si miere cu scortisoara. Se lasa sa actioneze 15 minute, dupa care se spala parul.

Tratament impotriva infectiilor urinare

Persoanele care fac frecvent infectii urinare, trebuie sa consume zilnic o cana de apa calduta in care s-au dizolvat doua linguri miere cu scortisoara. Distruge toti germenii din vezica urinara.

Tratament impotriva colesterolului

Doua linguri de miere de salcam si 3 lingurite scortisoara, dizolvate in 450 ml ceai caldut, reduc nivelul colesterolului din sange cu 10% ,in interval de doua ore. Se administreaza de 3 ori pe zi.

Tratamentul racelilor

Miere cu scortisoara adaugata in ceai caldut, timp de 3 zile. Vindeca cazurilor de tuse cronica, raceala si curata sinusurile.

Atentie!!!

  • In orice amestec cu miere, aceasta impinge la suprafata toate celelalte ingrediente din amestec, motiv pentru care,inainte de consum, trebuie amestecat pentru omogenizare .
  • Nu pastrati mierea la lumina soarelui si nu o incalziti la mai mult de 38-40 grade.(nici macar in bauturi fierbinti)
  • Copiilor cu varsta mai mica de un an si persoanelor alergice la produsele apicole, le este interzis consumul de miere, iar diabeticii o vor consuma numai la indicatia si sub supravegherea medicului.
  • Acest articol nu inlocuieste un consult medical de specialitate.

Miere de salcam cu propolis


  • Este un produs cu rol complex in organism, obtinut din miere de salcam si propolis.
  • Este un remediu antiinfectios exceptional pentru gat si caile respiratorii, avand si efecte foarte puternice de stimulare a imunitatii.
  • Are actiune antiinflamatoare si cicatrizanta pentru: caile respiratorii (rinofaringita, amigdalita, laringita, traheobronsita, astm bronsic), cavitatea bucala (stomatita, gingivita, afte), caile urinare (efect diuretic in cistite, pielocistite,nefrite).

Indicatii terapeutice ale mierii de salcam

-Este antiseptica
-Calmeaza tusea
-Este recomandata pentru intarirea sistemului imunitar (in special pentru copii si gravide)
-Este indicata in tratamentul asteniei si nevrozelor
-Stimuleaza pofta de mancare deoarece glucoza din miere e direct absorbita in sange
-Faciliteaza digestia
-Ajuta la tulburarile de memorie
-Imbunatateste activitatea inimii si ficatului
-Creste procentul de hemoglobina din sange
-Diminueaza aciditatea gastric (miere de salcam diluata in apa calda si luata cu 90-120 min inainte de masa
-Calmeaza arsurile gastrice (1 lingura miere la 100 ml apa)
-Pentru ulcer se recomanda mierea de salcam diluata in 200 ml lapte nefiert. Amestecul se bea seara inainte de culcare, desigur, alaturi de un regim alimentar adecvat.

Propolisul

Este o adevarata bariera de protectie impotriva bacteriilor, ciupercilor si virusurilor, avand de asemenea si proprietati regeneratoare. Nu mai putin de 21 bacterii, 9 specii de ciuperci parazite,30 de tipuri de virusuri (incluzand si varietatile lor) sunt distruse de catre propolis, eficienta sa fiind demonstrata in peste 200 afectiuni.

Mod de administrare miere cu propolis

SAdulti: 6 lingurite/zi .
Copii 4-6 ani: 1-2 lingurite/zi.
Copii 6-12 ani: 2-3 lingurite/zi.
Dupa fiecare administrare nu se consuma nimic timp de 30 min. fiecare lingurita de miere se tine in gura pana se dizolva si aluneca incet pe gat pentru a-si exercita din plin efectele antiinfectioase.

Atentie!!!

  • In orice amestec cu miere, aceasta impinge la suprafata toate celelalte ingrediente din amestec, motiv pentru care,inainte de consum, trebuie amestecat pentru omogenizare .
  • Nu pastrati mierea la lumina soarelui si nu o incalziti la mai mult de 38-40 grade.(nici macar in bauturi fierbinti)
  • Copiilor cu varsta mai mica de un an si persoanelor alergice la produsele apicole, le este interzis consumul de miere, iar diabeticii o vor consuma numai la indicatia si sub supravegherea medicului.
  • Acest articol nu inlocuieste un consult medical de specialitate.
Imagine Denumire produse Pret promo Gramaj Detalii
Miere cu polen si propolis 24 lei 250 gr
Miere cu polen si propolis 38 lei 470 gr
Miere cu nuca macinata 18 lei 240 gr
Miere cu nuca macinata 29 lei 440 gr
Miere cu scortisoara si roscove 16 lei 270 gr
Miere cu scortisoara si roscove 26 lei 500 gr

Miere de salcam cu polen si propolis


Polenul granulat
  • elementul masculin reproducator al florilor,este recoltat de catre albine si depozitat in stup in scopul hranirii.
  • este considerat cel mai complex aliment deoarece contine toti nutrientii necesari vietii si absolut toti antioxidantii, fiind denumit de apicultori si “painea albinelor”- fara polen viata albinelor ar fi imposibila.
  • se păstrează maximum 12 luni în borcane de sticlă colorată, care se pod închide ermetic.
  • se administrează, imediat după mesele principale, iniţial în doze de atac de 30-40 g (4-6 linguriţe), apoi în doze de întreţinere de 15 g -20 g (2-3 linguriţe)
  • pentru că în masa de polen se pot dezvolta anumiţi paraziţi (mici acarieni şi insecte), se recomandă păstrarea produsului la o temperatură mai mică de 15ºC, prag sub care biologia şi înmulţirea acestor "intruşi" este frânată.

Recomandări terapeutice ale polenului

  • în formele de carenta proteica, fiind foarte utile în stadiul de denutriţie.
  • Datorită compoziţiei bogate în aminoacizi esenţiali şi în vitamine, polenul se recomandă a fi administrate în unele boli care ating parenchimul hepatic (steatoză hepatică, hepatită toxică, hepatită cronică, ciroză).
  • Ori de câte ori se urmăreşte creşterea rezistenţei generale a organismului.
  • In afecţiuni digestive ca: enterocolite, colite spastice, colite amoebiene, colibaciloze, rezecţii gastrice, spasme gastro-intestinale, diaree sau constipaţie cronică, tumori ale stomacului.
  • Administrarea polenului în a doua jumătate a perioadei de sarcină şi în timpul alăptării se dovedeşte benefică, deoarece combate oboseala, scade retenţia azotată, reduce edemul şi frecvenţa toxemiei şi creşte calitatea laptelui matern.
  • Intre principiile active din polen, s-au identificat substanţe antiestrogenice, care se dovedesc de efect femeilor care prezintă exces de foliculină, prevenind sau chiar ajutând la tratarea unor afecţiuni care pot deriva din surplusul de hormoni estrogenici (tumori mamare, fibrom uterin, fibroză mamară).
  • In disfuncţii caracterizate prin incapacitatea realizării actului sexual (impotenţă, frigiditate).
  • In unele dereglaje neuropsihice, ca astenie, surmenaj, stres, migrene, insomnie, considerându-l util şi în multe alte afecţiuni, dintre care le menţionăm pe cele cardiovasculare: hipertensiune, cardiopatie ischemică, insuficienţă cardiacă, insuficienţă circulatorie periferică.
  • In atenuarea proceselor fiziologice care însoţesc îmbătrânirea) şi gerontologie (diminuarea fenomenelor degenerative asociate procesului de îmbătrânire).
  • Efecte favorabile, după administrare polenului, se constată şi în cazul copiilor, în special în cazul copiilor întârziaţi mintal, rahitici, anemici sau al celor care prezintă întârzieri sau deficienţe în dezvoltarea fizică

Propolisul

Este o adevarata bariera de protectie impotriva bacteriilor, ciupercilor si virusurilor, avand de asemenea si proprietati regeneratoare. Nu mai putin de 21 bacterii, 9 specii de ciuperci parazite,30 de tipuri de virusuri (incluzand si varietatile lor) sunt distruse de catre propolis, eficienta sa fiind demonstrata in peste 200 afectiuni.

Mod de administrare miere cu propolis

Adulti: 6 lingurite/zi .
Copii 2-6 ani: 1-3 lingurite/zi.
Copii 6-12 ani: 3-6 lingurite/zi.

Calendarul tratamentelor datorita procentului mare de polen (39%),tineti seama de urmatoarele:

  • O cură cu polen trebuie să dureze 30-40 zile, fiind urmată de o lună pauză, după care tratamentul poate fi reluat.
  • Persoanele care folosesc întâia dată polenul sau care nu au recurs la acest produs apicol de mult timp, este bine să recurgă la o primă cură mai scurtă (8-20 zile - recomandat 14).
  • Administrarea îndelungată, fără pauze a polenului poate provoca tulburări hormonale.

Contraindicaţii, precauţii

  • Nu este indicat să se administreze polen persoanelor cu excitabilitate sexuală, psihică sau nervoasă crescută. De asemenea, în majoritatea hiperfuncţiilor hormonale (cu excepţia excesului de foliculină), acest produs apicol trebuieşte evitat sau mult limitat.
  • Administrarea îndelungată, fără pauze a polenului poate provoca tulburări hormonale.

Atentie!!!

  • In orice amestec cu miere, aceasta impinge la suprafata toate celelalte ingrediente din amestec, motiv pentru care,inainte de consum, trebuie amestecat pentru omogenizare .
  • Nu pastrati mierea la lumina soarelui si nu o incalziti la mai mult de 38-40 grade.(nici macar in bauturi fierbinti)
  • Copiilor cu varsta mai mica de un an si persoanelor alergice la produsele apicole, le este interzis consumul de miere, iar diabeticii o vor consuma numai la indicatia si sub supravegherea medicului.
  • Acest articol nu inlocuieste un consult medical de specialitate.

Miere de salcam cu nuca macinata


Amestecul de miere de albine cu miez de nuca este foarte apreciat, fiind un aliment vitaminizant si nutritiv, ocupand un loc fruntas in clasamentul listei alimentelor bogate in antioxidanti.

Miezul de nuca

  • Este recunoscut pentru rolul tamaduitor in cazul bolilor mintale.
  • Este un stimulent al memoriei si e recomandat celor ce depun un efort intelectual sporit.
  • Are un continut ridicat de zinc, ceea ce il recomanda in tratamentul asteniei, intarzierilor de crestere si tulburarilor sistemului nervos.
  • Contine iod, care ajuta glanda tiroida.
  • Contine cupru, care ajuta in dieta persoanelor cu anemie, tuberculoza, artroza, reumatism.
  • Lupta impotriva cancerului mamar datorita continutului de antioxidanti,fitosterol si acizi grasi Omega3.
  • Contine grasimi sanatoase, nesaturate, ce contribuie la scaderea colesterolului .

Indicatii terapeutice ale mierii de salcam

Este antiseptica
Calmeaza tusea
Este recomandata pentru intarirea sistemului imunitar (in special pentru copii si gravide)
Este indicata in tratamentul asteniei si nevrozelor
Stimuleaza pofta de mancare deoarece glucoza din miere e direct absorbita in sange
Faciliteaza digestia
Ajuta la tulburarile de memorie
Imbunatateste activitatea inimii si ficatului
Creste procentul de hemoglobina din sange
Diminueaza aciditatea gastrica (miere de salcam diluata in apa calda si luata cu 90-120 min inainte de masa
Calmeaza arsurile gastrice (1 lingura miere la 100 ml apa)
Pentru ulcer se recomanda mierea de salcam diluata in 200 ml lapte nefiert. Amestecul se bea seara inainte de culcare, desigur, alaturi de un regim alimentar adecvat.

Atentie!!!

  • In orice amestec cu miere, aceasta impinge la suprafata toate celelalte ingrediente din amestec, motiv pentru care,inainte de consum, trebuie amestecat pentru omogenizare .
  • Nu pastrati mierea la lumina soarelui si nu o incalziti la mai mult de 38-40 grade.(nici macar in bauturi fierbinti)
  • Copiilor cu varsta mai mica de un an si persoanelor alergice la produsele apicole, le este interzis consumul de miere, iar diabeticii o vor consuma numai la indicatia si sub supravegherea medicului.
  • Acest articol nu inlocuieste un consult medical de specialitate.

Miere de salcam cu scortisoara si roscove (carob)


Din combinarea mierii cu scortisoara si pudra de roscove a rezultat un produs bine acceptat, in special de copiii mici, care inlocuieste cu succes dulciurile nesanatoase cu continut ridicat de zahar.

Pudra de roscove ( carob )

  • Este un aliment interesant si contribuie la diversitatea noastra alimentara,in mod curent folosindu-se ca substitut pentru cacao.
  • Deoarece consumul de cacao poate sa provoace unele neplaceri persoanelor suferinde de migrene, reflux gastro-esofagian si litiaza oxalo-calcica, ele ar trebui s-o consume cu precautie sau s-o inlocuiasca cu pudra de roscove.
  • Este mai potrivita in alimentatia copiilor mici pentru ca este bogata in calciu.
  • Este una dintre cele mai bune surse de proteine vegetale si are calitatea de a fi un aliment non-alergen.
  • Merita sa fie laudata pentru capacitatea de a regla procesul de digestie
  • Este foarte eficienta in cazul celor care sufera de diaree din cauze infectioase.
  • Este antiseptic si anti-bacterian foarte eficient
  • Este un anti-viral eficient si o buna sursa de antioxidanti esenti.
  • Este un indulcitor natural foarte sanatos, avand capacitatea de a regla nivelul de glucoza din sange.
  • Contine fibre, care ajuta la reglarea in mod natural a nivelului zaharului din sange, ceea ce este deosebit de benefic pentru persoanele cu diabet zaharat.
  • Fiind foarte bogata in fibre insolubile,are capacitatea de a reduce in mod natural nivelul de colesterol.
  • Efectele benefice asupra nivelului de colesterol sunt potentate de continutul natural ridicat de lignina si polifenoli, care sunt antioxidanti puternici,
  • este unul din aditivii naturali si sanatosi, din pacate prea putin folositi in produsele de panificatie, inghetata, sosuri pentru salate si alte produse alimentare.

Scortisoara

  • Nu numai că ne încântă papilele, dar are si un rol important în sănătatea noastră
  • Ajuta in ameliorarea starilor gripale.
  • Stimuleaza memoria, incetineste caderea parului
  • Este unul din alimentele cele mai bogate in antioxidanti care mentine tineretea si combate stresul.
  • Echilibrează glicemia, stimulând insulina şi joaca şi un rol important în prevenirea diabetului

Atentie!!!

  • In orice amestec cu miere, aceasta impinge la suprafata toate celelalte ingrediente din amestec, motiv pentru care,inainte de consum, trebuie amestecat pentru omogenizare .
  • Nu pastrati mierea la lumina soarelui si nu o incalziti la mai mult de 38-40 grade.(nici macar in bauturi fierbinti)
  • Copiilor cu varsta mai mica de un an si persoanelor alergice la produsele apicole, le este interzis consumul de miere, iar diabeticii o vor consuma numai la indicatia si sub supravegherea medicului.
  • Acest articol nu inlocuieste un consult medical de specialitate.
Imagine Denumire produse Pret promo Detalii
Pachet miere de albine "Imunitate" 49 lei
Pachet miere de albine "Junior" 49 lei

Mierea de salcam


Continut: 250 g miere de salcam cu turmeric, ghimbir si catina

250 g miere de salcam cu propolis

250 g miere de salcam cu scortisoara

Mierea de salcam

  • Este antiseptica
  • Calmeaza tusea
  • Este recomandata pentru intarirea sistemului imunitar (in special pentru copii si gravide)
  • Este indicata in tratamentul asteniei si nevrozelor
  • Stimuleaza pofta de mancare deoarece glucoza din miere e direct absorbita in sange
  • Faciliteaza digestia
  • Ajuta la tulburarile de memorie
  • Imbunatateste activitatea inimii si ficatului

Turmericul

  • contine un ingredient activ esential numit curcuma, benefic in 150 de boli si actiuni terapeutice.
  • are proprietati antioxidante, antiinflamatoare si anticancerigene demonstrate stiintific.
  • distruge bacteriile si intareste capacitatea naturala de aparare a corpului
  • nu are efecte secundare negative asupra florei intestinale, spre deosebire de antibioticele sintetice din farmacii.
  • combinat cu miere, imbunatateste digestia si creste activitatea bacteriilor bune din intestine
  • creste capacitatea ficatului de a elimina toxinele si are actiune cancerigena,stopand dezvoltarea tumorilor canceroase si a metastazelor (cancer de san, stomac, colon, plamani, piele)
  • este de mare ajutor la eliminarea tesutului adipos si a celulitei deoarece curata corpul de toxine si diminueaza retentia de apa.

Contraindicatii:

Persoanele care urmează un tratament cu anticoagulante trebuie să folosească cu precauţie (şi sub indicaţia medicului) astfel de reparate fitoterapeutice care contin turmeric. Nu este indicat sa consumi turmeric daca suferi de afectiuni ale bilei, mai ales daca ai calculi biliari (pietre), deoarece turmericul da contractii ale muschilor vezicii biliare. Se recomanda să se evite consumul de turmeric în timpul sarcinii din cauza riscului de contracțiile uterine pre-mature, hemoragie uterină sau spasme uterine dureroase.

Ghimbirul

  • este considerat un antibiotic natural, in componenta lui gasindu-se nu mai putin de 500 de substante active.
  • are un gust puternic, putin iute si are o cantitate insemnata de vitamine precum B1, B2, B3 şi B6, dar si minerale cum ar fi calciu, fier, magneziu si fosfor.
  • este un „medicament” natural, recomandat in tratarea multor probleme de sanatate.

Catina

  • este cel mai puternic antioxidant pentru organism. Fructul contine vitamina A, C, complexul B, E, P, K, F si microelemente precum fosfor, potasiu, magneziu, calciu, fier si sodiu. Catina este bogata si in beta-caroten, dar si pectine, zaharuri, aminoacizi esentiali si acizi grasi esentiali. .Combinatia miere si catina are multe proprietati terapeutice:
  • este un supliment nutritiv si alimentar; s-a folosit in alimentatia cosmonautilor, are efecte energizante si echilibrante
  • este antioxidant, eliminand radicalii liberi
  • combinatia de miere si catina este recomandata in afectiunile neuropsihice: depresie, astenie, stres, boala Alzheimer, boala Parkinson; are efecte narcotice
  • in boli neoplazice: tumori in general, adenoame, leucemii
  • in boli infectioase si inflamatorii
  • in boli digestive: ulcer gastroduodenal, diaree
  • combate imbatranirea pielii si a organismului in general
  • in boli endocrine
  • in boli dermatologice: urticarie, arsuri, escare, dermatite, eczeme, acnee, psoriazis, arsuri solare, papiloame
  • combinatia de miere si catina are efect afrodiziac, stimuleaza apetitul sexual, ; este considerata adevarata viagra naturala

Propolisul

  • Este o adevarata bariera de protectie impotriva bacteriilor, ciupercilor si virusurilor, avand de asemenea si proprietati regeneratoare. Nu mai putin de 21 bacterii, 9 specii de ciuperci parazite,30 de tipuri de virusuri (incluzand si varietatile lor) sunt distruse de catre propolis, eficienta sa fiind demonstrata in peste 200 afectiuni

Scortisoara

  • nu numai că ne încântă papilele, dar are si un rol important în sănătatea noastră
  • ajuta in ameliorarea starilor gripale
  • stimuleaza memoria, incetineste caderea parului
  • este unul din alimentele cele mai bogate in antioxidanti care mentine tineretea si combate stresul.
  • echilibrează glicemia, stimulând insulina şi joaca şi un rol important în prevenirea diabetului

Mierea de salcam


Acest pachet de miere de albine va aduce 3 produse vitaminizante, nutritive, bogate in antioxidanti, care va vor usura sarcina de a-i convinge, chiar si pe cei mai mofturosi prichindei, sa consume produse apicole.

Continut:

240 g miere de salcam cu nuca macinata

250 g miere de salcam cu polen si propolis

270 g miere de salcam cu scortisoara si roscove

Mierea de salcam

  • Este antiseptica
  • Calmeaza tusea
  • Este recomandata pentru intarirea sistemului imunitar (in special pentru copii si gravide)
  • Este indicata in tratamentul asteniei si nevrozelor
  • Stimuleaza pofta de mancare deoarece glucoza din miere e direct absorbita in sange
  • Faciliteaza digestia
  • Ajuta la tulburarile de memorie
  • Imbunatateste activitatea inimii si ficatului

Miezul de nuca

  • este recunoscut pentru rolul tamaduitor in cazul bolilor mintale.
  • este un stimulent al memoriei si e recomandat celor ce depun un efort intelectual sporit.
  • are un continut ridicat de zinc, ceea ce il recomanda in tratamentul asteniei, intarzierilor de crestere si tulburarilor sistemului nervos.
  • contine iod, care ajuta glanda tiroida.
  • contine cupru, care ajuta in dieta persoanelor cu anemie, tuberculoza, artroza, reumatism.
  • lupta impotriva cancerului mamar datorita continutului de antioxidanti,fitosterol si acizi grasi Omega3.
  • contine grasimi sanatoase, nesaturate, ce contribuie la scaderea colesterolului

Pudra de roscove ( carob )

  • este un aliment interesant, in mod curent folosindu-se ca substitut pentru cacao.
  • deoarece consumul de cacao poate sa provoace unele neplaceri persoanelor suferinde de migrene, reflux gastro-esofagian si litiaza oxalo-calcica, ele ar trebui sa o inlocuiasca cu pudra de roscove.
  • este mai potrivita in alimentatia copiilor mici pentru ca este bogata in calciu.
  • este una dintre cele mai bune surse de proteine vegetale si are calitatea de a fi un aliment non-alergen.
  • merita sa fie laudata pentru capacitatea de a regla procesul de digestie
  • este foarte eficienta in cazul celor care sufera de diaree din cauze infectioase.
  • este antiseptic si anti-bacterian foarte eficient
  • este un anti-viral eficient si o buna sursa de antioxidanti esenti.
  • contine fibre, care ajuta la reglarea in mod natural a nivelului zaharului din sange, ceea ce este deosebit de benefic pentru persoanele cu diabet zaharat.
  • fiind foarte bogata in fibre insolubile,are capacitatea de a reduce in mod natural nivelul de colesterol. --efectele benefice asupra nivelului de colesterol sunt potentate de continutul natural ridicat de lignina si polifenoli, care sunt antioxidanti puternici.

Scortisoara

  • nu numai că ne încântă papilele, dar are si un rol important în sănătatea noastră
  • ajuta in ameliorarea starilor gripale
  • stimuleaza memoria, incetineste caderea parului
  • este unul din alimentele cele mai bogate in antioxidanti care mentine tineretea si combate stresul.
  • echilibrează glicemia, stimulând insulina şi joaca şi un rol important în prevenirea diabetului

Polenul

  • este recomandat în formele de carenta proteica, fiind foarte utile în stadiul de denutriţie.
  • este recomandat ori de câte ori se urmăreşte creşterea rezistenţei generale a organismului.
  • în afecţiuni digestive ca: enterocolite, colite, spasme gastro-intestinale, diaree sau constipaţie cronică.
  • intre principiile active din polen, s-au identificat substanţe antiestrogenice, care se dovedesc de efect, ajutând la tratarea unor afecţiuni (tumori mamare, fibrom uterin, fibroză mamară).
  • în unele dereglaje neuropsihice, ca astenie, surmenaj, stres, migrene, insomnie
  • Efecte favorabile, după administrare polenului, se constată şi în cazul copiilor, în special în cazul copiilor întârziaţi mintal, rahitici, anemici sau al celor care prezintă întârzieri sau deficienţe în dezvoltarea fizică.
  • Propolisul

    Este o adevarata bariera de protectie impotriva bacteriilor, ciupercilor si virusurilor, avand de asemenea si proprietati regeneratoare. Nu mai putin de 21 bacterii, 9 specii de ciuperci parazite,30 de tipuri de virusuri (incluzand si varietatile lor) sunt distruse de catre propolis, eficienta sa fiind demonstrata in peste 200 afectiuni.