Câtă Miere Trebuie Să Consumăm Zilnic?

 • Copiilor sub 1 an nu li se administrează deloc miere de albine, aceştia fiind extrem de sensibili la anumite microorganisme care se pot dezvolta în miere - e drept, în cazuri extrem de rare - şi care produc boli grave (la care adultii sunt imuni).
 • Copiilor între 1 şi 3 ani li se administreaza 2-4 linguriţe de miere pe zi, iar celor între 3 şi 6 ani li se dau 4-6 linguriţe de miere pe zi.
 • Citeste mai mult...

  Dacă mierea este cristalizată, înseamnă că e naturală sau cu adaos de zahăr?

  Se foloseste uneori termenul de miere “zaharisită”, care induce în mintea consumatorului ideea că, în compoziţia mierii există zahăr, aşa cum îl ştim noi în comerţ, idee total greşită.

  Mierea care cristalizează este miere naturală 100%; este normal să cristalizeze la rece datorită conţinutului ridicat de glucoză, în raport cu procentul de fructoză, al unor sortimente de miere.De exemplu: cel mai repede cristalizează mierea de floarea-soarelui în 1-2 luni, cea de tei în 2-3 luni, iar cea polifloră în 3-5 luni, mierea de salcâm fiind singura ce nu cristalizează dacă este pură (neamestecată cu alte sorturi).

  Citeste mai mult...